Daca sunteti un antreprenor, ati auzit milioane de motive pentru a nu intra in afacerile cu geamuri termopane – este prea riscant, ati putea acumula datorii, probabil ca va veti pierde somnul, viata dumneavoastra sociala va fi terminata, si lista poate continua. Dar chiar si cu toate aceste incertitudini, oamenii sunt inca atrasi de lumea afacerilor. Exista la fel de multe motive, daca nu chiar mai multe, sa faceti saltul si sa va infiintati propria firma in acest sector de industrie. Iata doar cateva dintre acestea:

  1. Timpul liber. Aceasta poate dura ceva timp. Initial veti lucra mai multe ore pentru fiind platit mai putin. Dar daca o faceti bine, puteti incepe sa va controlati programul, iar libertatea de a fi antreprenor este minunata.
  2. O poveste de spus. Ori de cate ori ii spun cuiva ca imi conduc propria afacere cu termopane infiintata de la zero, acele persoane vor dori intotdeauna sa stie ce fac, cum o fac si cum merge. Intotdeauna am reusit sa ofer o poveste sau doua, iar cea mai buna parte este aceea de a influenta capitolele din poveste.
  3. Beneficii fiscale. Pentru intreprinzatorii (inclusiv pe piata libera) – acestia au posibilitatea de a profita de avantajele fiscale binemeritate. Multi pot enumera cheltuieli, cum ar fi calatorii, alimente, facturi de telefon, rate auto, iar lista continua. De asemenea, anumite initiative se califica pentru stimulente guvernamentale. Asigurati-va ca intrebati contabilul dumneavoastra despre beneficiile fiscale pentru care ati putea fi eligibile.
  4. Mandria. Cand construiti ceva de succes, este un sentiment minunat. Ati avut o viziune, ati reusit sa o executati si veti putea profita de beneficii spunand “Am facut asta”. Pe de alta parte, este greu sa fiiti mandru de acea lista de realizari zilnice pe care o completati pentru angajatorul dumneavoastra.
  5. Posteritatea. Daca sunteti medic, instalator sau sofer de autobuz, este greu sa va imaginati ca veti putea transfera cariera catre cei dragi. Dar daca detineti propria afacere cu termopane si tamplarie PVC, este ceva ce puteti transmite generatiei urmatoare. Și fiti mandru de ea, pentru ca ati infiintat-o si ridicat-o pana la nivelul actual numai prin munca si vointa Dvs.
  6. Securitatea locului de munca. Ati fost vreodata concediat, disponibilizat sau trimis in somaj? Daca ati fost, cu siguranta intelegeti asta. In antreprenoriat, securitatea consta in faptul ca sunteti propriul dumneavoastra sef. Dvs conduceti spectacolul si nu trebuie sa va faceti griji ca veti fi destituit din functie.
  7. Retele. Antreprenorii sunt creaturi sociabile. Ne place sa ne intalnim, sa schimbam povestirile si sa invatam din experientele celuilalt. Cercul tau de prieteni si cunostinte intotdeauna va creste atunci cand devii antreprenor, deoarece multi afaceristi cu firme infiintate de la zero au nevoie de altii sa se sprijine reciproc pentru a supravietui, si pentru a vorbi despre provocarile care le sunt cunoscute.
  8. Binefaceri / Caritate. Desi acest lucru nu este exclusiv pentru antreprenori, este cu siguranta un avantaj. Dumneavoastra controlati unde merg profiturile afacerii Dvs cu geamuri termopane si daca doriti, puteti aloca o parte din castigurile dumneavoastra financiare altora. Puteti sponsoriza o organizatie de caritate, o organizatie non-profit sau pur si simplu sa returnati anumite venituri catre comunitatea dumneavoastra. Este o optiune cinstita si totodata una dintre cele mai bune parti ale unui antreprenor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *